Beste keuze Beste keuze
Speel mobiel op iPad en iPhone bij goksites.

...Wist je dat al onze goksites tegenwoordig ook de mogelijkheid bieden om te spelen op je tablet of mobiele telefoon?

Goksites toekomst

Toekomst van online gokken in Nederland

Het online goklandschap in Nederland staat op het punt drastische veranderingen te ondergaan. Vanaf het begin van 2015 is het waarschijnlijk mogelijk voor sites om een vergunning te krijgen bij de Kansspelautoriteit die hen de toestemming geeft om online kansspelen aan te bieden, dat meldden staatssecretarissen Weekers en Teeven.

Het wetsvoorstel zal ervoor zorgen dat online kansspelen in Nederland uit de illegaliteit gehaald worden, een vraag die bij veel Nederlandse gokkers steeds sterker klonk.Online kansspelen zullen streng gereguleerd worden en zullen zoals alle bedrijven belastingen moeten betalen. Een belangrijk onderdeel van de wetgeving zal zich bezighouden met het bestrijden van gokverslaving bij spelers, een probleem dat door de opkomst van online kansspelen weer brandend actueel is.

Situatie momenteel

Momenteel bevindt Nederland zich in een moeilijke situatie wanneer het aankomt op online kansspelen. Dagelijks wagen duizenden Nederlanders een gokje op het internet, maar omdat de wetgeving nog niet goedgekeurd is, moeten ze dat doen bij online goksites zonder vergunning. Op die manier zijn ze niet beschermd door de Nederlandse overheid tegen eventueel misbruik. De online goksites zijn vaak in het buitenland gevestigd en de wetgeving voor online gokken is in landen als Malta erg vrij.

Nieuwe wet op de kansspelen

Concreet wil de vernieuwing van de Wet Op Kansspelen (WOK) het speelgedrag van alle Nederlanders in kaart brengen en, indien nodig, ingrijpen wanneer dat nodig is. Wanneer er duidelijke grenzen overschreden worden en de rechten van de speler in het gedrang komen, wilt de overheid beschikking tot de middelen om de situatie aan te pakken. Dit geldt niet alleen voor misbruik en schending van de consumentenrechten, maar ook voor het voorkomen van gokverslaving. Men is immers van mening dat gokverslaving beter voorkomen dan genezen wordt.

Verslavingspreventie belangrijke pijler

Zo is één van de punten voor verslavingspreventie dat de speler steeds genoeg informatie ter beschikking moet hebben om zich in te lichten over eventueel verslavend gedrag. Het kan in dat geval helpen om de speler toegang te geven tot statistieken die zijn eigen gokgedrag in kaart brengen. Wanneer een gokker met de neus op de feiten gedrukt wordt en zwart-op-wit ziet hoeveel geld hij die dag vergokt heeft, komt hij vaak tot inkeer. Wanneer je online gokt, is het immers makkelijk uit het oog te verliezen hoeveel geld je hebt verspeeld en of je misschien beter even zou stoppen. Opmerkelijk hierin is ook dat de overheid zichzelf de mogelijkheid wil geven in te grijpen wanneer een speler risicogedrag vertoont. Als iemand teveel geld verliest, kan er dus ingegrepen worden en zal de speler zijn gedrag moeten matigen.

De vernieuwde Wet op Kansspelen brengt een hele hoop veranderingen met zich mee. Vanaf het derde kwartaal 2015 zullen online kansspelen waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zijn.